US Dollar
Pretraga

Politika privatnosti

Politika o zaštiti privatnosti

O PRAVILIMA PRIVATNOSTI

Ova pravila o privatnosti (“pravila”) objašnjavaju kako LOOK2ALL , Tešanjska 24, Sarajevo  (dalje u tekstu: “LOOK2ALL”) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na web stranici i koji su LOOK2ALL  dostupni korištenjem web stranice: ljekovitebiljke.com

LOOK2ALL je posvećen zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pročitajte ova pravila pažljivo kako biste razumjeli zašto i kako prikupljamo vaše osobne podatke te kako će se oni koristiti. U pogledu osobnih podataka koje prikupljamo, LOOK2ALL je “voditelj obrade”, odnosno onaj koji određuje potrebe za koje i sredstva kojima se osobni podaci obrađuju.

LOOK2ALL kao pružatelj usluga web stranice ljekovitebiljke.com zauzima se za zaštitu privatnosti osobnih podataka.

Ako nas želite kontaktirati u vezi ovih pravila ili u vezi vaših osobnih podataka, molimo vas da koristite sljedeće kontakt podatke:

Look2All 

Tešanjska 24 

Sarajevo 

71 000

Službenika za zaštitu podataka možete dobiti na: look2allweb@gmail.com

Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke?

LOOK2ALL osobne podatke prikuplja u svrhe unaprjeđenja našeg poslovanja i vašeg korisničkog iskustva te u marketinške svrhe. Iz tih razloga, LOOK2ALL ima sveobuhvatan program privatnosti osmišljen za poštivanje i zaštitu prava na privatnost podataka, analize i provedbe projekta, marketinga te drugih vrsta tehničke podrške.

Prema vašim osobnim podacima odnosimo se kao prema povjerljivim podacima, a pravilno ih štiti LOOK2ALL i/ili naši pouzdani partneri.

Vaše osobne podatke obrađujemo zbog poštovanja pravnih obveza, ako je to nužno za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora ili za potrebe legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka.

Koje podatke prikupljamo direktno od vas?

Kada se korisnik uključi u određene aktivnosti na web stranici ljekovitebiljke.com kao što je čitanje članaka, pretraživanje proizvoda koje vam nudimo, pretplata na newsletter, kupnja, stvaranje liste proizvoda koji vam se sviđaju i/ili kada nam želite poslati upit, i/ili kada nam želite poslati svoj životopis, LOOK2ALL može od korisnika zatražiti davanje određenih dodatnih osobnih podataka. U tom slučaju, prije davanja osobnih podataka korisnik je obvezan proučiti ova Pravila privatnosti i pristati na njihovu primjenu u odnosu na dodatne podatke.

Ovisno o vrstama aktivnosti, neki su od traženih podataka određeni kao obvezni, a neki kao dobrovoljni. Ukoliko korisnik ne želi pružiti obvezne podatke za aktivnost koja ih zahtijeva, istome neće biti dopušteno uključivanje u tu aktivnost.

LOOK2ALL prikuplja i koristi osobne podatke kako bi korisnicima omogućio korištenje aktivnosti putem web stranice ljekovitebiljke.com unaprijedio rad web stranice ljekovitebiljke.com stvorio bazu podataka korisnika odnosno kupaca u svrhu unapređenja usluge i/ili marketinga te poboljšao oglašivačke i promocijske aktivnosti. Također, osobni podaci mogu se koristiti za rješavanje prigovora, rješavanje problema vezanih uz dostavu kupljenih proizvoda, provedbu drugih administracijskih zadataka te uspostavljanje kontakta s korisnicima.

Na internetskoj stranici ljekovitebiljke.com LOOK2ALL prikuplja osobne podatke ispitanika kao što su: IP adresu posjetitelja internet stranice, ID posjetitelja Internet stranice , ID kupca, ime, prezime, spol, adresu e-pošte ili drugi kontakt, preferenciju vezanu uz jezične postavke, adresu dostave, registracijske podatke (ukoliko se želite registrirati na našoj stranici), podatke o kartici, podatke o vašoj lokaciji.

Uz navedene osobne podatke koje obrađujemo prilikom posjeta internetskoj stranici, u nastavku vam detaljno navodimo i druge vrste osobnih podataka, svrhe prikupljanja i upotrebu istih, a koje prikupljamo i obrađujemo tijekom izvršavanja naših redovnih obveza:

LOOK2ALL prikuplja i obrađuje osobne podatke od svojih zaposlenika i drugih suradnika u svrhu izvršenja ugovora o radu koji su potpisani sa zaposlenicima i ugovorima o savjetovanju i/ili ugovorima o djelu koji su potpisani sa suradnicima, a koji se odnose na kadrovske, administrativne ili druge poslovne / ugovorne poslovne svrhe. U potonjem slučaju prikupljamo i obrađujemo podatke kao što su: ime, prezime, spol; bračni status, državljanstvo, prebivalište, datum i mjesto rođenja, osobni identifikacijski broj; zvanje, zanimanje, podatke o stručnim usavršavanjima, podatke vezane uz zdravstveno osiguranje, radno iskustvo; podatke o broju računa (IBAN), potpis i sl.

  • Od dobavljača i drugih klijenata odnosno suradnika prikupljamo i obrađujemo, u svrhu izvršenja ugovornih obveza podatke kao što su: ime i prezime odgovorne osobe u pravnoj osobi; kontakt podatke osobne koja je zadužena za komunikaciju i izvršavanje ugovorenih obveza.
  • Od kandidata za posao, a sve u svrhu mogućeg zapošljavanja, podaci koje LOOK2ALL prikuplja i obrađuje mogu obuhvaćati: ime, prezime, adresu, kontakt podatke, stupanj obrazovanja, državljanstvo, zvanje i zanimanje, podatke o prethodnom radnom iskustvu, podatke o stručnim usavršavanjima i treninzima te rezultate testiranja koji mogu odražavati i sposobnost kandidata da izvršava sve radne obveze koje određena pozicija na koju se prijavljuje stavlja pred njega/nju.
  • Od pretplatnika na naš newsletter, u svrhu obavještavanja o našim novim proizvodima te pogodnostima koje možete ostvariti, prikupljamo podatak kao što je e mail adresa.
  • Kada želite postati naš registrirani korisnik prikupljamo vaše ime, prezime, adresu elektroničke pošte, datum rođenja. Našim registriranim korisnicima pružamo razne pogodnosti te im olakšavamo kupnju putem naše internet stranice. Primjerice, ukoliko želite možete nam ostaviti vaš datum rođenja kako bismo vas iznenadili povodom rođendana poklonom i/ili drugim pogodnostima. LOOK2ALL vam omogućuje da kreirate listu želja koju možete podijeliti i sa prijateljima i/ili kolegama i/ili obitelji.
  • U mnogim slučajevima želite nas nešto pitati, a u tu svrhu prikupljamo vašu adresu elektroničke pošte, ime, prezime, telefon. Temu poruke kao i sadržaj iste ovisi o tome što nas želite pitati. Primjerice u slučajevima da želite vratiti proizvod, iskoristiti neko od prava vezanih uz vas kao potrošača prikupljat ćemo dodatne podatke koje sadrži Izjava o odustajanju (ime, prezime, adresa, IBAN, broj telefona, adresa elektroničke pošte).
  • LOOK2ALL prikuplja i podatke o svojim kupcima kako bi mogao izvršiti sve svoje obveze koje proizlaze iz važećih propisa. U slučaju kupnje prikupit ćemo podatke kao što su vaše ime, prezime, adresu elektroničke pošte, telefon, spol, adresu za svrhe dostave, IP adresu, podatke o plaćanju. Primjerice, kada obavite kupnju u trgovinama LOOK2ALL ili putem ljekovitebiljke.com , ovisno o slučaju, zatražit ćemo da date određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu obradu vaše kupnje. Ova situacija će se dogoditi pogotovo ako se uz kupnju naših proizvoda odlučite za korištenje jedne od usluga, kao što je dostava. Također, kako bi obradili narudžbu i osiguravali da su osobne i financijske informacije točne, koristimo pouzdane platne sustave trećih strana kako bi osigurali da je vaša uplata sigurna i da se vaši podaci ne koriste za prijevaru. Ako želite platiti izabrani proizvod na internetu, voditelj obrade će zahtijevati informacije vezane uz uplatu, uključujući i broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV broj, kao i adresu za naplatu. Kako bi osigurali da se proizvodi i usluge koje kupite kod nas dostave na ispravnu adresu, vaše osobne podatke koji su potrebni za pružanje pojedinih usluga dijelimo s pouzdanim vanjskim partnerima (npr. vaše ime, adresa dostave i poruke uz isporuku koje ste naveli – poput doba dana kada želite primati dostavu).
  • Usluga kupaca – Office; ako se obratite našem uredu kupaca (zatražite povrat proizvoda ili niste zadovoljni uslugom, i sl.) , direktno u LOOK2ALL ili kroz bilo koji drugi način komunikacije koji je vama dostupan, trebaju nam vaši kontakt podaci kako bismo riješili problem s kojim nam se obraćate. Podatke koje nam ustupite koristit će se samo za ovu namjenu. U određenim slučajevima ćemo koristiti usluge drugih pravnih osoba kojima povjeravamo vaše podatke samo u mjeri u kojoj će to biti potrebno za rješavanje vašeg slučaja.
  • Kada nam se obraćate ili kupujete putem telefona, voditelj obrade obrađuje vaše podatke, kao što: ime i prezime, adresa, adresa dostave, telefonski broj i/ili e-mail adresa, a sve u svrhu izvršavanja naših usluga prema vama.
  • Uvid u osobne podatke mogu imati, u izvršavanju svoga djelokruga posla sljedeće osobe: pravne osobe koje sudjeluju u izvršavanju pravnih odnosa sa korisnicima kao što je informatička podrška te druga društva koja su povezana s LOOK2ALL kao što su društva čije sisteme plaćanja koristima na našoj Internet stranici, društva koja u naše ime i za naš račun vrše dostavu, javna tijela koja zahtijevaju dostavu osobnih podataka u skladu sa propisima koji obvezuju LOOK2ALL, a o čemuLOOK2ALL vodi propisane evidencije aktivnosti obrade.

Kakva prava na privatnost imate?

LOOK2ALL poštuje da svaki korisnik treba imati mogućnost osigurati točnost, potpunost i ažuriranost svojih osobnih podataka. Ukoliko korisnik smatra da su njegovi osobni podaci nepotpuni, netočni ili nisu ažurirani, može kontaktirati LOOK2ALL slanjem elektroničke pošte na look2allweb@gmail.com

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje prikupimo o vama čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjena ili uništenja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Obrađeni podaci pohranjuju se u našim prostorijama i IT sustavima, ali ponekad podatke pohranjujemo na servere naših pouzdanih davatelja usluga (trusted service provider).

LOOK2ALL će osigurati da se osobni podaci drže na sigurnom mjestu (koje uključuje razumnu administrativnu, tehničku i fizičku zaštitu kako bi se onemogućilo neovlašteno korištenje, pristup, razotkrivanje, kopiranje ili izmjena osobnih podataka), kojem mogu pristupiti samo ovlaštene osobe.

Prikupljeni podaci za svrhe navedene u ovim Pravilima bit će pohranjeni samo onoliko dugo koliko je to potrebno za ispunjenje navedenih svrha. Vaši se osobni podaci neće čuvati u obliku koji omogućuje da budete identificirani duže nego što LOOK2ALL razumno smatra da je neophodno za ostvarenje svrhe za koju su prikupljeni ili obrađeni. LOOK2ALLće određene osobne podatke čuvati u vremenskom periodu koji propisuje zakon odnosno propis koji obvezuje LOOK2ALL na čuvanje podataka. Primjerice, podatke vezane uz ostvarenje vaših prava kao što je pravo na zaborav čuvamo trajno; podatke vezane uz prigovor potrošača 1 godinu od primitka istoga i sl.

U slučaju da ste nam dali privolu, Vaše osobne podatke obrađivat ćemo do povlačenja privole. Ukoliko izjavite osnovani prigovor na obradu osobnih podataka temeljem legitimnog interesa Vaše osobne podatke nećemo obrađivati u budućnosti.

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim za svrhe opisane u ovim Pravilima.

LOOK2ALL surađuje s drugim kompanijama. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke, koristeći sigurne IT sustave. Kada tako postupamo podaci se prenose na servere koji se nalaze u EU ili u zemlji koja osigurava adekvatnu razinu zaštite u skladu s EU zakonodavstvom.

Uz sve navedeno, vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naš IT sustav ili pružaju usluge u ime LOOK2ALL, na primjer, za potrebe marketinga, financija, oglašavanja i druge usluge u i izvan LOOK2ALL. Ti davatelji usluga su ipak dužni, prema relevantnim ugovorima, koristiti podatke koji su im povjereni samo u skladu s našim smjernicama i isključivo u svrhu koju smo strogo odredili. Također , obvezujemo ih da adekvatno zaštitite vaše podatke i da ih smatraju poslovnom tajnom.

Podaci koje o Vama prikuplja Google LLC

LOOK2ALL koristi usluge koje pruža tvrtka Google LLC i njena povezana društva, uključujući YouTube, Android i usluge koje se pružaju na web-lokacijama trećih strana, primjerice usluge oglašavanja (dalje u tekstu: Google).

Ova se pravila ne primjenjuju na usluge koje imaju zasebna pravila o privatnosti u koja nisu uključena ova pravila o privatnosti, međutim sukladno propisima vezanim uz zaštitu osobnih podataka LOOK2ALL je dužan obavijestiti svoje korisnike i o podacima koje prikuplja Google LLC pružajući svoje usluge drugim pravnim i fizičkim osobama.

Podaci koje Google prikuplja uključuje jedinstvene identifikatore, vrstu i postavke preglednika, vrstu i postavke uređaja, operativni sustav, podatke o mobilnoj mreži koje uključuju naziv operatera i telefonski broj te broj verzije aplikacije.

Nadalje, Google prikuplja podatke o interakciji aplikacija, preglednika i uređaja s Google uslugama, uključujući IP adresu, izvješća o rušenju, aktivnost sustava te datum, vrijeme i URL preporuke za zahtjev ispitanika.

Google prikuplja podatke kada neka Google-ova usluga na vašem uređaju kontaktira Google poslužitelje -primjerice kada instalirate aplikaciju iz Trgovine Play ili kada usluga provjerava jesu li dostupna automatska ažuriranja. Ako upotrebljavate Android uređaj s Google-ovim aplikacijama, vaš uređaj povremeno kontaktira Google-ove poslužitelje radi davanja podataka o uređaju i povezivanja s našim uslugama. To uključuje podatke kao što su vrsta uređaja, naziv mobilnog operatera, izvješća o rušenju i aplikacije koje ste instalirali.

Kolačići

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini LOOK2ALL koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”.

Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice te prikazivati rezultate koji su relevantni za vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Postavke kolačića možete uvijek promijeniti klikom na ikonicu “settings”u donjem lijevom uglu ekrana ili ovdje

Druge web stranice

Ova pravila odnose se samo na upotrebu i korištenje podataka koje LOOK2ALL prikuplja od posjetitelja internet stranice, pretplatnika na newsletter i kupaca (ispitanika). Druge web stranice kojima se može pristupiti putem web stranice www.terra-organica.hr imaju vlastite izjave o povjerljivosti i prikupljanju podataka te načine njihovog korištenja i objavljivanja.

LOOK2ALL nije odgovoran za načine i uvjete rada trećih strana.

LOOK2ALL prikuplja i obrađuje osobne podatke putem interakcija korisnika na društvenim mrežama kao što su Facebook I Google (YouTube kanal). LOOK2ALL odnosno odgovorne osobe imenovane od strane LOOK2ALL imaju uvid u poruke i/ili objave na spomenutim društvenim mrežama, međutim osobne podatke prikupljene putem istih, osobito one sadržane u porukama, LOOK2ALL ne pohranjuje te dodatno ne obrađuje osim u svrhe navedene u ovim Pravilima.

LOOK2ALL koristi poslovni profil koristeći usluge Facebook-a i Instagrama.

Stupanja na snagu te promjene pravila o privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu objavom na Internet stranici.

LOOK2ALL zadržava pravo izmjene i dopune Pravila privatnosti te će isti biti objavljeni na web stranici.

Zatvori