US Dollar
Pretraga
Slika za kategoriju Neuroze

Neuroze

Opći se poremećaj s tjeskobom sastoji od prekomjerne, gotovo svakodnevne tjeskobe i brige (koja traje 6 mjeseci ili dulje) zbog različitih djelatnosti ili događaja. Tjeskoba i briga pri općem poremećaju s tjeskobom su tako jake da ih postaje teško obuzdavati. Osim toga, osoba doživljava tri ili više od sljedećih simptoma: nemir, lako umaranje, poteškoće koncentracije, razdražljivost, mišićna napetost i poremećeni san. Brige su po prirodi općenite; obične brige uključuju odgovornosti na radu, novac, zdravlje, sigurnost, popravak automobila i kućne poslove. Težina, učestalost i trajanje briga su nerazmjerno veće no što traži situacija.

Fobije uključuju stalnu, nerealnu, jaku tjeskobu kao reakciju na specifične vanjske situacije, kao što je gledanje u dubinu iz visine ili dolaženje u blizinu malog psa. Ljudi koji imaju fobiju izbjegavaju situacije koje potiču njihovu tjeskobu ili ih pretrpe s velikom mukom. Međutim, oni shvaćaju da je njihova tjeskoba prekomjerna i zato su svjesni svog problema.

Akutni stresni poremećaj je sličan posttraumatskom stresnom poremećaju osim što započinje unutar 4 tjedna od traumatskog događaja i traje samo 2 do 4 tjedna. Osoba s akutnim stresnim poremećajem bila je izložena zastrašujućem događaju. Osoba duševno proživljava traumatski događaj, izbjegava stvari koje ga na njega podsjećaju i ima povećanu tjeskobu. 

Depresija i manija predstavljaju dvije velike krajnosti poremećaja raspoloženja. Poremećaji raspoloženja su psihijatrijske bolesti pri kojima se emocionalne smetnje sastoje od produženih razdoblja prekomjerne depresije ili veselog raspoloženja (manija). Poremećaji raspoloženja zovu se i afektivni poremećaji. Afekt znači emocionalno stanje koje se odaje izrazima lica i kretnjama.

 

3 Artikal u Rešetka 4 Artikal u Rešetka Popis

Bosiljak

Bosilak, bosilek, bosilj, bažilek, basiljak, fasliđan, vesligen, sarmaš.
.

Bulka

Turčinak, bulka , divlji mak, makovnica, crvena bulka, čanibula.
.

Cimet

.

Čuvarkuća

Cmilić, divlje smilje, gromovna trava, pazikuća, uhovnik, uvara.
.

Đurđevak

Zvonček, đurđica, jurjevka, carevo cvijeće, biseri.
.

Hmelj

Kudiljice, kuke, melj, meljevina, hmel, hmeljevina.
.
Zatvori